Zo verkocht ik mijn Volvo S60 2.4 automaat met 170 pk

 

Waarom je mijn Volvo S60 zou moeten kopen? Goede vraag! Ik heb er een gekocht, maar rijd toch liever in mijn Peugeot 306 Cabriolet.
De Volvo staat te koop. Waarom het voor iedereen behalve mijzelf een fijne auto is? Dat zie je in de video hieronder.

De advertentie

Een nette Volvo S60. Je hoort mij niet zeggen dat ze niet bestaan, maar fraaie exemplaren zijn er nauwelijks. Logisch ook. Zo’n Volvo is ideaal voor wie gewoon een degelijke (trek)auto zoekt. Je gooit er een muntje in hij blijft eeuwig draaien. Mijn exemplaar is andere koek, zoals je op de foto’s ziet. Toch gaat hij weg.
 

Dat ligt niet aan de auto, maar aan mij. Ik ben simpelweg geen Volvo-mens. Mijn vorige dagelijkse auto was een gele Peugeot 406 Coupé met rood leer en daarnaast heb ik een nog gelere Peugeot 306 Cabriolet. Als potentiële koper heb je niets aan deze informatie, maar je begrijpt nu welke kant dit op gaat. Ja, ik vind de Volvo te saai.

#hoedan

Mijn 406 Coupé ging zó kapot dat ik afscheid moest nemen. Op hetzelfde moment kocht mijn vader iets nieuws en kon ik de S60 overnemen die hij al ruim vijf jaar reed. De auto waarmee ik al proefgereden heb voordat híj hem kocht. Toen was hij al erg netjes, veel netter dan de andere S60’s op de markt. En nu nog steeds.

Rationeel gezien kocht ik een topauto, maar de emotie wilde niet mee. Maandenlang probeerde ik de auto aan mezelf te verkopen. Door hem uitvoerig te polijsten. Door de stootstrips, die bij elke S60 verweerd zijn, zó te behandelen dat ze nu mooi blijven. Door te blijven herhalen hoe fijn hij rijdt. Het mocht allemaal niet baten, ik word nooit een Volvo-mens. Omdat het mij niet gelukt is deze auto aan mezelf te verkopen, verkoop ik hem maar aan jou.

Wat krijg je?

Volvo S60 Sports Edition (2004)

• 2.4 170 pk automaat (vijftraps)
• 305.000 km (NAP)
• Zwartlederen bekleding (Nette staat)
• Airco (cliché: IJSKOUD!)
• Climate control in twee zones
• Elektrisch verstelbare bestuurdersstoel met memory gekoppeld aan de sleutels (2 klapsleutels aanwezig)
• Trekhaak (ligt in de kofferbak)
• 4x Dunlop SportMaxx (4mm)
• Set vrijwel nieuwe Continental ContiWinterContact T860 (meerprijs € 250,-)
• Android Auto/Apple Carplay (zie hieronder)
• Youngtimerregeling, ondernemers rijden tegen 35% bijtelling over de dagwaarde.

Android Auto/Apple Carplay

Een uniek item van deze S60 is de headunit van Sony, met groot en helder beeldscherm. Deze ondersteunt Android Auto en Apple Carplay.

De carkit is zo goed dat de gesprekspartner nauwelijks door heeft dat je in de auto zit en zoals je van een Volvo mag verwachten klinkt de muziek uitmuntend. Uiteraard gewoon via Spotify, dat je via de radio bedient!

Hoe goed is-ie?

Een gebruikte auto kopen is altijd een risico, dat geldt natuurlijk ook voor deze ruim 16 jaar oude Volvo met 300.000 km op de teller. Ik kan je wel geruststellen met:

• APK tot 26-4-2021
• Vervangen op 17-4-2020, in mijn bezit: Twee stuurkogels, fuseekogel rechtsvoor, aandrijfashoezen rechts. Totale som: € 644,71. Rekening is erbij.
• Vervangen in januari 2019: remmen (schijven + blokken) rondom, nieuwe remklauw rechtsachter, verversen automaatbakolie. Totale som: zo’n € 2.000,-.
• Vervangen in 2017: Voorste draagarmen en fuseekogels.

Verder regulier onderhoud. In februari heeft hij een kleine beurt gehad. Het onderhoudsboekje is netjes ingevuld en zit erbij. Enige puntje: de cruise control werkt niet…

Hoe rijdt-ie?

Je ziet hierboven, aan het onderstel is veel gedaan. Het resulteert in een S60 die rammelvrij rijdt. Je zou het bijna een unicum noemen. Een S60 is namelijk een sterke auto, maar het onderstel is niet zijn sterkste punt. Wel sterk: ik tank ‘m af met gemiddeld 1 op 12!

De automaat is een ‘oude’ adaptieve automaat, niet de kwetsbare Geartronic die sinds de facelift geleverd wordt. Hij schakelt fijn en de oude automaatbakolie bewees: deze transmissie kan nog lang mee.

FAQ

“Ik wil hem!”
Snap ik. Ik zou ook graag willen dat ik hem wilde. Bel of mail mij, dan maken we een afspraak voor bezichtiging en een proefrit. Want je beleeft de auto het beste zelf.

“Ik kan voor 1.200 euro ook een S60 kopen.”

Dan moet je dat direct doen, want je begrijpt dit niet. Echt. Veel plezier!

Contact

Neem bij interesse contact met mij op via elco@elcovandermeer.com.

Fotogalerij